A Székely Nemzeti Tanács tizenharmadik éve küzd Székelyföld területi autonómiájáért.

Sikerült nemzetközi szervezetek figyelmét felkelteni, a közvélemény számára világossá tenni céljainkat, mindezek ellenére a román hatóságok mellőzik a székelység jogos követelését. A beadványainkra válasz nem érkezett, az autonómiastatútumot vita nélkül söpörték le a parlament asztaláról, a népszavazást, akárcsak a Székelyek Nagy Menetelését, teljes mértékben figyelmen kívül hagyták. Újabban már alkotmányos jogainkat is csak bírósági úton tudjuk érvényesíteni. Mindezeket figyelembe véve a Székely Nemzeti Tanács, március 10-én újabb nagyszabású megemlékezéssel és felvonulással egybekötött tüntetést szervez Marosvásárhelyen.

Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk azok részvételét is, akik nem tudják megfizetni az útiköltséget, illetve a hatékony mozgósítás érdekében és a szervezési költségek fedezésére anyagi támogatásra van szükség.

Kéréssel fordulunk Székelyföld lakóihoz, illetve mindazokhoz, szerte a nagyvilágban, akik az autonómia ügyét támogatni akarják, hogy anyagilag járuljanak hozzá a költségekhez.

Tekintettel arra, hogy a Székely Nemzeti Tanács jogi személyiséggel nem rendelkezik, az adományokat a Siculitas Egyesület számláira lehet befizetni az alábbi számlaszámokon:

Asociatia Siculitas Egyesület, Székhely: Marosvásárhely, Adószám: 27243192, Bank: OTP BANK ROMANIA SA Târgu-Mures, SWIFT kód: OTPVROBU.

Számlaszámok:

GBP: RO19OTPV320000360774GB01

Magyarországi adományokat forintban a 11705015-20001900 számlára lehet utalni: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió.

A PayPal számlával rendelkezők az adományt utalhatják PayPal-on keresztül is, keressék ezt a lehetőséget a Székely Nemzeti Tanács honlapjának a nyitó-oldalán, alul.

A beérkező adományokról a Székely Nemzeti Tanács honlapján rendszeresen fogjuk tájékoztatni a nyilvánosságot.

a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely, 2016. február 4.