A Székely Nemzeti Tanács társadalmi szervezetként saját bevételekkel nem rendelkezik, hatékony tevékenységéhez elengedhetetlen az, hogy legyenek olyan támogatói, akik a mûködéséhez elengedhetetlen anyagiakat a rendelkezésére bocsátják.

A munkánkat segítõ anyagi támogatás ugyanakkor visszaigazolása is annak, hogy arra szükség van, illetve hogy azt a társadalmi elvárásnak megfelelõen végezzük.
Mindezek figyelembevételével nagy öröm számunkra az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesületnek és a Székelyföldért Társaságnak az Autonómia Alap létrehozására vonatkozó közös kezdeményezése, ami nem csak segítség munkánkban, hanem jelzi azt is, hogy jó úton járunk. Ezt erõsíti meg az is, hogy a felhívásnak van foganatja, a Siculitas egyesület számlájára az elmúlt hetekben már érkeztek adományok.

Illesse hát tisztelet és köszönet a kezdeményezõket és támogatókat, s biztosítunk mindenkit, hogy ezeket a támogatások Székelyföld autonómiájának az ügyében felelõs módon, legjobb tudásunk szerint fogjuk felhasználni.

Marosvásárhely, 2015.VIII.4.

a Székely Nemzeti Tanács elnöke