• Székely Nemzeti Tanács

2013. október 18-ról 19-re virradólag, éjjel ellopták a Székely Nemzeti Tanács székházáról Székelyföld lobogóját.

A zászló, elfogadása pillanatától, 2004. január 17-től elsőként lobog az SZNT székházán, hirdetvén, hogy Székelyföld egységes és oszthatatlan, a székelység erős identitástudatát és ragaszkodását a múltjához, jelképeihez. Tekintettel arra, hogy a zászló az emeleti ablak alatt volt, s ráadásul az egyik román titkosszolgálat épületével majdnem szemben, azt csak létrával távolíthatták el, így bizonyosak vagyunk, hogy szervezett, nyílt provokációról van szó a Székelyek Nagy Menetelése előtt egy héttel. Az ellopott lobogó helyébe nyomban újat helyeztünk el, s bízunk abban, hogy az önkormányzatok is, minden elvesztett hatósági per után újat és újat helyeznek el a hivatalok, középületek homlokzatán, újak és újak kerülnek ki a magánépületekre is, jelezvén, hogy a tiltás a székelység számára csak azért is ösztönzést jelent.

Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke

Támogatók