• Székely Nemzeti Tanács

Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke levélben tájékoztatta A kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés szervezőit – Izsák Balázst és Dabis Attilát – az aláírásgyűjtés meghosszabbításáról. Az új határidő 2021. május 7., amely rövidesen felkerül az online aláírásgyűjtő felületre is. Következik az aláírásgyűjtés utolsó hajrája, hiszen a meghosszabbításról szóló rendelet értelmében egy polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése sem terjedhet túl a 24 hónapon.

SzNT hivatalos hosszabbitas web fb

Van még 77 napunk, hogy újabb aláírásokkal növeljük a kezdeményezés súlyát, hogy újabb közösségeket vonjunk be a nemzeti régiók mozgalmába. Ez a 77 nap az aláírásgyűjtés utolsó lendülete lesz, de egyben a soraink rendezése is. Van még olyan ország, ahol a jogszabályban megszabott minimális küszöbértéket csak néhány száz aláírással léptük túl, itt az aláírások számát emelnünk kell. Túl ezen még legalább négy országban kell  teljesítenünk a területi kritériumot, de szorosabbra kell fűznünk a kapcsolatot azon közösségekkel is, melyek a nemzeti régiók európai befolyásának növeléséért folytatott közös erőfeszítésben eddig kevésbé tudták hallatni a hangjukat.

Szövetségesünk, Erika Casajoana i Daunert, a Katalán Nemzetgyűlés tagja nyilatkozta: "a Székely Nemzeti Tanács most olyan mozgalmat vezet, amely állam nélküli nemzetekhez és nemzeti közösségekhez tartozó emberek millióit képviseli." Ez a megállapítás nagyon nagy felelősséget ró ránk. Európai népek egyenjogúsítása, békés felemelkedése már a közös feladat, ezért újra meg fogjuk szólítani Európa nemzeti régióinak lakóit, ismertetjük a kezdeményezésünket, és változatlanul arra ösztönzünk minden magyar embert is, aki még nem írta alá a kezdeményezést, május 7-éig még mindig megteheti!

Székelyföldért és a nemzeti régiókért megmozgatjuk Európát!

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata

Sepsiszentgyörgy,