Folyó év június 26-án Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága. A megbeszélésen a széki elnökök és a polgári kezdeményezés feladatainak összehangolásáért felelős operatív bizottság tagjai is részt vettek.

A jelen lévők áttekintették és értékelték a nemzeti régiók védelmében indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének eredményeit és meghatározták az elkövetkező időszak teendőit. Ennek jegyében az Állandó Bizottság egyhangú szavazattal erősítette meg azt a meghatalmazást, amelyet 2012. augusztus 4-i ülésén fogadott el, és amely által felhatalmazta Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács elnökét, hogy „a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés bizottságának képviselőjeként tegyen meg minden törvényes lépést a polgári kezdeményezés sikeressé tétele érdekében”. Ugyanakkor „tegyen meg minden szükséges lépést, hogy Székelyföld markánsan jelen legyen az európai etnoregionális mozgalmakban, ezáltal is növelve Székelyföld területi autonómiatörekvésének súlyát a nemzetközi életben”.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata

Sepsiszentgyörgy, 2020. június 27.