A Székely Nemzeti Tanács nevében üdvözlöm a Sepsiszentgyörgyre november 24-én 12 órától szervezett autonómiatüntetés gondolatát, személyesen a kezdeményezõ Sánta Imrét, a Székely Nemzeti Tanács küldöttét, és a szervezést vállaló Erdélyi Magyar Néppártot, és arra kérem Székelyföld autonómia iránt elkötelezett állampolgárait, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a megmozduláson, hozzanak magukkal zászlókat, autonómiát követelõ feliratokat. Az eddig kiadott nyilatkozatok alapján megelégedéssel állapítjuk meg, hogy minden magyar politikai alakulat jelen lesz, és ez által a rendezvény messze túlmutat a választásokon és a kampányon.

Ugyanakkor ismételten felkérjük a székelyföldi önkormányzatokat, hogy székhelyeikre és nekik alárendelt intézmények homlokzatára tûzzék ki a székely zászlót.
Emlékeztetek arra, hogy ebben a pillanatban Háromszéken nincsen kitéve a székely zászló Almás, Árkos, Barátos, Bereck, Bodok, Csernáton, Dálnok, Esztelnek, Gelence, Gidófalva, Komandó Kovászna, Kökös, Kõröspatak, Lemhény, Maksa, Málnás, Mikóújfalu, Nagyborosnyó, Ozsdola, Réty, Sepsibükszád, Szentkatolna, Zabola, Zágon polgármesteri hivatalaira, jóllehet erre többszöri felkérést is kaptak.

Az elsõ felkérést nyilvánosan fogalmazta meg a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága 2008. augusztus 29-én, majd az egyes önkormányzatok külön levélben is megkapták azt. Mint korábbi közleményünkben leszögeztük: „ezt követõen elindult egy folyamat, amelynek során egyre több polgármesteri hivatal épületén jelent meg az aranysávos kék zászló, világos jeleként annak, hogy a székely önkormányzatok pártállástól függetlenül megértették, hogy az önrendelkezés elvének érvényesítése, Székelyföld területi autonómiája olyan cél, amelynél kevesebbet kitûzni nem szabad. A székely zászló így lett a közösségi önazonosságon túlmutató jelkép, a székely autonómiatörekvés jelképe. 2009. szeptember 5-én a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyûlés a székely zászlót Székelyföld zászlajának nyilvánította.”
Bízunk benne, hogy az autonómia eléréséért folytatott harcban kampányidõ után is partner lesz az EMNP és az RMDSZ, miként az MPP megalakulása pillanatától.
Székelyföld örök, s autonómiánk eléréséért mindnyájunknak cselekednie kell!

Marosvásárhely - Sepsiszentgyörgy, 2012. november 21.
Izsák Balázs,
a Székely Nemzeti Tanács elnöke